inapoi protopopiat

CICARLAU VII


PAROHIA CICÂRLAU VII
Protopopiatul Ortodox Român Baia Mare,

Pr.Salajan Cosmin

  • adresa email: cosmin_sal@yahoo.com
  • nascut la 25.06.1981 - Baia Mare
    adresa: Str. Bucovinei, Nr.6/17, Baia Mare
    Parohia: Cicarlau Vii
  • tel 0746997945, 0721098210
  • Nr. credinciosi: 154

Biserica de zid în constructie “Sfintii Imparati Constantin si Elena” - 2009

Istoric
Parohia Cicarlau-Vii dateaza din anul 2003, luna mai, ziua 1, si a fost infiintata de catre parintele Bob Sebastian-Marius. Infiintarea ei a fost o necesitate pentru credinciosii din acea zona, deoarece satul are o intindere mare, iar zona respectiva se dezvolta pe an cetrece, formand astfel o zona rezidentiala.
In anul 2007 luna iulie ziua 1, a fost numit ca si preot paroh, parintele Salajan Cosmin-Ioan pe seama acestei parohii, venind in prealabil din Baia Mare unde a fost preot caritativ la spitalul de boli contagioase.
In momentul de fata in parohia Cicarlau-Vii exista un paraclis cu hramul “Sfanta Treime”, unde se slujeste, dar si o biserica in constructie.
Istoricul biserici cu hramul “Sfintii Imparati Constantin si Elema” care se afla momentan in constructie incepe in anul 2008, cand impreuna cu consiliul parochial condus de prim epitropul Pop Liviu, se achizitioneaza un teren, care o fost donat de catre domnul Zoicas Viorel. In toamna aceluiasi an locul este sfintit de catre Inalt Arhiepiscopul Iustinian si un numar mare de preoti, in frunte cu parintele protopop Coroian Fabian. Lucrarile incep in vara anului 2009, cand se decoperteaza terenul si se balizeza conturul biserici, care este in forma de cruce. In data de 15:10:2009 an obtinut autorizatia de constructie, dupa care au inceput lucrarile propriuzise, incepand de la fundatie, placa de beton, zidurile, bolta si in present(27 noiembrie 2012)acoperisul biserici, iar mai apoi vor fi executate lucrari la turnuri, tencuiele, si celelalte care se vor face.
Parohia se bucura de un nurar de 190 de credinciosi vrednici de o astfel de lucrare,si care frecventeaza sfanta biserica (chiar daca spatiul in momentul da fata nu pre permite).