inapoi protopopiat

SACEL

 

HRAMUL

"Sf. Apostoli Petru si Pavel"

SACEL I

"Sf. Apostoli Petru si Pavel"

 

Pr.

-Paroh-


Preotul

 • data nasterii:

  tel.
  Sacel nr 75
  Jud. Maramures

Biserica
Hramul "Sf. Apostoli Petru si Pavel"
Biserica construita din zid in 1910

__________________________________

Numar de credinciosi:1335

HRAMUL

"Sfanta Treime"

 

SACEL II

"Sfanta Treime"

 

Pr. Cupsinar Vasile

-Paroh-


Preotul Cupsinar Vasile

 • data nasterii: 02.02.1977
 • iconom
 • nr. 5899.
 • tel. 0262339203
 • Jud. Maramures

Biserica
Hramul "Sfanta Treime"
Biserica construita din zid in 1931

_____________________________________

Numar de credinciosi: 2370

HRAMUL

" SF. IMP. CONSTANTIN SI ELENA"

PAROHIA SACEL-IZA

" SF. IMP. CONSTANTIN SI ELENA"

 

Pr. paroh Zubascu Ioan Macovei

Tel. 0742 68880

Istoric

Parohia Sacel-Iza com.Sacel a fost infiintata in data de 7 octombrie 2008 ,prin rearondarea parohiei Sacel II , avand 200 de familii,in total 750 de suflete.

Parohia este localizata in apropierea intersectiei drumurilor ce leaga Sacelul de Moisei (langa ulita garii).Este asezata pe malul stang (in sensul de curgere) a raului Iza .

In sedinta Consiliului Eparhial din data de 7 octombrie 2008 se aproba infiintarea parohiei SACEL-IZA cu hramul SF.IMP.CONSTANTIN SI ELENA , iar in data de 1 noiembrie a aceluiasi an se aproba transferul Pr. Zubascu Ioan Macovei de la Protopopiatul Ortodox Roman Viseu , de pe postul de preot misionar, la Parohia Sacel-Iza.

In data de 21 noiembrie 2008 se oficiaza prima Liturghie in noua parohie intr-o casa renovata. Dupa multe cautari si incercari am reusit cu ajutorul Lui Dumnezeu sa gasim un om de buna credinta care sa ne daruiasca un teren pe care sa se ridice noua Biserica atat de necesara pentru credinciosii de pe Iza.

In data de 25 martie 2009 se pune piatra de temelie penru constructia noii Biserici de catre P.S. IUSTIN SIGHETEANUL , data in care se sfinteste si noua capela ridicata pe terenul donat de credinciosul Mircea Ioan .Au inceput lucrarile la demisolul Bisericii in data de 8 martie 2010 , urmand a fi finalizate la mijlocul lunii iunie a aceluiasi an.Demisolul noii Biserici din lemn este construit din piatra de cariera ,donata de domnul ing. VLAD GHEORGHE.

Biserica din lemn cu demisol din piatra are o lungime de 30 m si o latime de 13.5 m,fiind una din cele mai mari biserici din lemn, proiect realizat de catre domnul Arhitect HOSCIUG BOGDAN.

In data de 2 mai 2011 am inceput lucrarile la ridicarea noii Biserici din lemn ,lucrare realizata de o echipa de mesteri din Barsana condusa de Benta Ioan , fiind finalizata la sfarsitul aceluiasi an.

In prezent se lucreaza la interiorul Bisericii

 

inapoi protopopiate